tawanda.com
 
Om TAWANDA
Skoleprosjektet
Innsamlet data
Bildegalleri
Årsrapport
Kontakt oss
Bli giver!
 
 
 
SKOLEPROSJEKTET

Skoleprosjektet 2016

Tawanda betaler skolegang for ca. 700 barn og unge fordelt på Chawanda Primary School, Nyamuti Primary School, Chibara Primary Schoold, Nyachuru Secondary School, og Chimumvuri Secondary School. I tillegg får 5 ungdommer hjelp til høyere utdannelse.

Ved Nyachuru secondary school startet vi i 2006 et matprogram hvor alle skolens elever og lærere får lunsj hver skoledag. Vi har fått tilbakemelding fra skolen om at dette har bidratt til bedre karakterer, samt at skolefraværet har gått betraktelig ned.

I landsbyen Mufuka, som ligger i nærheten av Howard hospital, har Tawanda bygget en forskole. Denne ble offisielt åpnet i april 2011 da Annlaug, Marit og May fra styret var tilstede. På forskolen går der mellom 50 og 70 barn. Forskolen er innredet med bord og benker til barna og enkelt kontorutstyr til lærerne; 2 forskolelærere og en hjelpelærer. Inventaret er hovedsakelig laget på det lokale snekkerverkstedet.


Forskolen

Da Annlaug og Marit kom til Howard i 2002 hadde de med penger fra familie og venner som skulle gies til barn. Howard har ved siden av sykehuset et stort skoleområde med over 2000 elever. Siden det ikke er gratis skolegang i Zimbabwe var det naturlig å bruke pengene til å hjelpe barn til skole.

For folk i Zimbabwe er situasjonen vanskelig. På grunn av aids-epidemien dør en stor del av foreldregenerasjonen og barn blir foreldreløse. Arbeidsledigheten er svært høy, opptil 90% og matvarepriser og skolepenger øker.

Tawanda ønsker gjennom skoleprosjektet å kunne gi barn og ungdom i Zimbabwe håp om en bedre fremtid.

 

Skolebarn